Wensen ten aanzien van je bevalling

Wij vinden het belangrijk dat de geboorte van je kindje, ook voor jou en je partner, zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Zelf kun je hieraan meehelpen door je voor te bereiden op de komst van je kindje. Bijvoorbeeld door een cursus te volgen en/of een goed boek te lezen. Ons team staat open voor jullie wensen ten aanzien van de bevalling. Sommige vrouwen willen naast de partner meer mensen bij de baring. Vaders willen soms helpen het kindje aan te pakken. Bevallen zoals jij dat wilt, van bed tot bad. Het is jouw bevalling, dus jij bepaalt in welke houding je bevalt. Het afwisselen van verschillende houdingen tijdens de bevalling heeft een positief effect op het verloop van de bevalling.
Je ervaart minder pijn en de bevalling duurt vaak korter. Probeer verschillende houdingen uit en ervaar wat voor jou het meest prettig is. Wij zullen je tips geven om een zo comfortabel mogelijke houding te vinden. Of je in bed wilt bevallen, op de baarkruk of in bad, wij begeleiden je zoals jij dat wilt.
Ook wanneer je je zorgen maakt over de bevalling of wensen hebt met betrekking tot primaire pijnstilling, kun je altijd bij onze verloskundigen terecht.

De keuze met betrekking tot de plaats van bevallen mag je altijd herzien.