Wie is Vita Nova?

Team Vita Nova is een professioneel, ervaren en liefdevol team van verloskundigen en assistenten. Zij staan samen klaar om jou en je partner voor, tijdens en na jouw zwangerschap professioneel en persoonlijk te begeleiden. Wij bieden 24/7 zorg, je kunt laagdrempelig terecht voor een extra controle bij ongerustheid en we regelen onze eigen achterwacht.
Je hebt bij Vita Nova de keuze voor meer persoonsgerichte begeleiding door een team van verloskundigen of begeleiding van twee vaste gezichten tijdens Centering Zorg.

Wil je weten hoe Vita Nova opgegroeid is en hoe we elkaar gevonden hebben?  Lees dan lekker verder!

Zo is Vita Nova geboren!

Toen ik, Suzanne,  in het jaar 2000 in Den Bosch mijn laatste stage in deze praktijk liep wist ik het zeker. In Den Bosch wilde ik wel blijven. Een stad groot genoeg maar tegelijkertijd ook klein genoeg … Klinkt raar misschien maar het mooie van Den Bosch is dat we hier een fijne diversiteit aan mensen hebben wonen. De stad is te berijden in geval van hoge nood en het gemoedelijke van Brabant is voelbaar.

Al heel snel kwam ik in de positie dat ik de praktijk over kon nemen omdat de verloskundigen van de praktijk een andere afslag in hun leven wilde nemen. En daar stond ik dan als “broekkie” in de stad waar ik bij het intiemste, mooiste moment van veler leven, mensen mocht verlossen en hun kindje veilig in deze wereld mocht zetten. Ik kon het helemaal voor me zien. De praktijk werd geboren en kreeg een naam “Vita Nova”, wat nieuw leven betekent, voor mij maar ook voor een heleboel anderen. Samen groeiden we op, hobbels werden overwonnen, mooie samenwerkingen werden aangegaan en ook weer opgezegd … maar één ding staat: VITA NOVA

In het verloskundig vak moet je flexibel zijn, wordt er heel hard gewerkt en willen we de beste zorg tijdens een life-event als zwangerschap en geboorte bieden. Dat kan ik niet alleen! Natuurlijk is er het voordeel van 1 gezicht die iedereen kent, maar ook het nadeel dat je als verloskundige vaak over je grenzen gaat. Kindjes bepalen immers nog steeds zelf wanneer voor hen het geschikte moment is om de wereld in te gaan.
Voor Vita Nova kiezen betekent kiezen voor diversiteit (veel mogelijkheden onder 1 dak) en kwaliteit. Je hebt recht op een “frisse” verloskundige na 24 uur. We zijn allemaal bevoegd maar het gaat in onze ogen ook over bekwaam zijn. Wij willen, als verloskundigen, graag doen waar we goed in zijn, waar onze passie ligt en hoe we ons talent het beste in kunnen zetten. Maar net zo belangrijk willen we tijd kunnen besteden aan de lieve mensen om ons heen en willen we met plezier naar ons werk gaan om iedere keer weer 120% te kunnen geven!

Het voelt goed om zoveel passie en diversiteit bij elkaar te hebben, dat maakt Vita Nova, Vita Nova. Zorg aangepast op de wensen van jullie met mogelijkheden die helpend zijn om in alle facetten van de geboortezorg te kunnen voorzien. Of het nu de individuele zorg of Centering Zorg betreft. Van kinderwens, zwangerschap, bevallen, kraamtijd tot en met anticonceptie. Webinars, borstvoedingscursussen, kinder-EHBO en pretecho’s maar ook de extra tijd. De altijd aanwezige spoedplekken en eventuele bijkomstige zorgvragen. Je kunt bij ons altijd terecht!