Hoe is Vita Nova geboren?

Team Vita Nova is een professioneel, ervaren en liefdevol team van verloskundigen en assistenten. Zij staan samen klaar om jou (en je partner) voor, tijdens en na jouw zwangerschap professioneel en persoonlijk te begeleiden. Wij bieden 24/7 zorg, je kunt laagdrempelig terecht voor een extra controle bij ongerustheid en we regelen onze eigen achterwacht. En je hebt bij ons ook de keuze voor meer persoonsgerichte begeleiding door een kleiner team van drie verloskundigen of begeleiding van twee vaste gezichten tijdens Centering Pregnancy.

Wil je weten hoe Vita Nova opgegroeid is en hoe we elkaar gevonden hebben?  Lees dan lekker verder!

Zo is Vita Nova geboren!

 

Toen ik, Suzanne,  in het jaar 2000 in Den Bosch mijn laatste stage in deze praktijk liep wist ik het zeker. In Den Bosch wilde ik wel blijven. Een stad groot genoeg maar tegelijkertijd ook klein genoeg… Klinkt raar misschien maar het mooie van Den Bosch is dat we een fijne diversiteit aan mensen hier hebben wonen. De stad is te berijden in geval van hoge nood en het gemoedelijke van Brabant is voelbaar.

Al heel snel kwam ik in de positie dat ik de praktijk over kon nemen omdat de verloskundigen van de praktijk een andere afslag in hun leven wilde nemen. En daar stond ik dan als “broekkie” in de stad waar ik bij het intiemste mooiste moment van veler leven, mensen mocht verlossen en hun kindje veilig in deze wereld mocht zetten. Ik kon het helemaal voor me zien. De praktijk werd geboren en kreeg een naam “Vita Nova”, wat nieuw leven betekent, voor mij maar ook voor een heleboel anderen. Samen groeiden we op, hobbels werden overwonnen, mooie samenwerkingen werden aangegaan en ook weer opgezegd … maar één ding staat: VITA NOVA

Net zoals in het verloskundig vak moeten we flexibel zijn, wordt er heel hard gewerkt en willen we allemaal de beste zorg tijdens jullie life-event als zwangerschap en geboorte bieden, en dat kan niet alleen! Natuurlijk is er het voordeel van 1 gezicht die iedereen kent maar ook het nadeel dat je als verloskundige vaak over je grenzen gaat want kindjes bepalen nog steeds zelf wanneer voor hen het geschikte moment is om de wereld in te gaan. (Soms moeten er een paar overtuigd worden door de gynaecologen uit het ziekenhuis maar ja…)
Voor Vita Nova kiezen betekent kiezen voor diversiteit (veel mogelijkheden onder 1 dak) en kwaliteit. Je hebt recht op een “frisse” verloskundige na 24 uur. We zijn allemaal bevoegd maar het gaat in onze ogen ook over bekwaam zijn. Wij willen, als verloskundigen, graag doen waar we goed in zijn, waar onze passie ligt en hoe we ons talent het beste in kunnen zetten. Maar net zo belangrijk willen we tijd kunnen besteden aan de lieve mensen om ons heen en willen we met plezier naar ons werk gaan om iedere keer weer 120% te kunnen geven!

We hebben een groter team maar dat weten we en zodoende hebben we daar de praktijkorganisatie ook op aangepast.

Het voelt goed om zoveel passie en diversiteit bij elkaar te hebben want dat maakt Vita Nova, Vita Nova. Zorg aangepast op de wensen van jullie met mogelijkheden die helpend zijn om in alle facetten van de geboortezorg te kunnen voorzien. Of het nu de individuele zorg of het Centering Pregnancy betreft. Van kinderwens, zwangerschap, bevallen, kraamtijdzorg tot en met de anticonceptie. Webinars, borstvoedingscursussen, kinder-EHBO en pretecho’s maar ook de extra tijd de altijd aanwezige spoedplekken en eventuele bijkomstige zorgvragen. Je kunt bij ons altijd terecht!

In mijn reis van opgroeien kwam ik als eerste Ineke tegen in 2007 als assistente en nu 12,5 jaar verder is zij nog steeds een baken achter onze balie. Ineke is onze één van onze heldinnen achter de balie. Zoveel extra’s wordt door hen geregeld en daarnaast kunnen we op haar rekenen tijdens de Centering bijeenkomsten.

Omdat ook ik mij verder wilde ontwikkelen besloot ik een echo opleiding te volgen waar ik Melissa (2008) tegen kwam. Een lieve, precieze, kundige verloskundige, met toen al, een grote passie voor echoscopie. Door de jaren heen is Melissa zich verder gaan bekwamen in echo’s en maakt voor jullie alle echo’s die nodig zijn. Om aan alle kwaliteitseisen te voldoen worden we iedere 2 jaar door middel van een audit gecontroleerd door het universitair ziekenhuis en we slagen met vlag en wimpel dankzij Melissa.

Vervolgens deed Eline haar intrede in 2012,  de vrolijke, energieke,  altijd zin in een mooie bevalling, en haar inzet in voorlichtingen, is zij bij Vita Nova niet meer weg te denken. Mede door haar onderzoekende geest zijn we begonnen met de anticonceptie, spiralen plaatsen, en het tongriem klieven. Nu richt ze zich vooral op de diagnose echo’s en het tongriem klieven.

Om Ineke lucht te geven is in september 2012 Benedikte haar komen ondersteunen. Ook omdat de praktijk opzet ging veranderen kon zij ook achter de schermen bijdragen aan de professionalisering van Vita Nova. De combinatie van voor en achter de balie was daarin een uitkomst.

Lieke solliciteerde als hoogzwangere van haar eerste kindje in het najaar 2012, we besloten dit avontuur aan te gaan ondanks dat heel haar leven binnenkort zou veranderen. Wat is dat een fijne zet geweest. Met haar oog voor details en kwaliteit kunnen we ons steeds verder professionaliseren. Ze kan deze kwaliteiten inzetten bij in de keten en zo kunnen we ook ons steentje bijdragen aan goed onderbouwde en op maat geleverde zorg. Vanuit dit oogpunt werd ook Centering Pregnancy onderdeel van onze praktijk.

Nadia, voormalig verpleegkundige en al bij mij langer bekend, solliciteerde tijdens het zwangerschapsverlof van één van de voormalige collega’s in 2015.  Ze is niet meer weggegaan. Continue bezig met zichzelf te ontwikkelen in scholing, eerst de echo en nu lactatiekunde, haar passie. Om zo jullie betrouwbare en kundige informatie te kunnen geven rondom de voeding van een pasgeborene.

Lisa heeft haar laatste stage in 2017 bij ons gelopen en wij zagen dat zij een perfecte match is in ons mooie team. Ze heeft om uit de rol van stagiaire te stappen een periode bij onze collega praktijk uit Drunen gewerkt. Om na deze periode enthousiasme aan de slag te gaan bij ons. Intussen is ook zij gegroeid naar een fijne volwaardige collega en staat ze haar “vrouwtje” als het gaat om kwaliteit en professionaliteit. Ze draait nu mee bij het tongriem klieven en de Centering groepen als trainer en vanaf 2020 zal ze ook spiralen plaatsen en verwijderen.

Om de balie volledig en goed te bemannen werd José aangetrokken in 2017 om zo tijdens de spreekuren meer flexibiliteit te hebben. Ook om in geval van ziekte of tijdens de vakantie een volledige balie bezetting te kunnen behouden want zonder assistentes in een tijd waarin je continue zorg wil leveren, zijn ze voor ons onmisbaar.

Om ook achter de balie kennis en kunde samen te laten komen heeft Maaike in 2018 haar intrede gedaan en met haar achtergrond als verloskundige is het mogelijk om ook achter de balie meer kwaliteit op inhoud aan te kunnen bieden, daarnaast koos Ineke ervoor om deel te nemen als co-trainer bij de Centering groepen waardoor de flexibiliteit wederom getest werd. Maaike wilde onderdeel van haar passie verder vormgeven en heeft de haar kwaliteiten als echoscopiste verder uitgebreid en is volwaardig 20 weken echoscopiste. Zij is samen met Melissa verantwoordelijk voor alle 20-weken echo’s.

Als laatste is Mascha aangesloten een zeer kundige verloskundige die vrijwel direct door alle cliënten als collega opgenomen is. Ze staat haar mannetje zowel in het werkveld als daarbuiten. Na de opleiding in België gestart te zijn wilde ze persé het Nederlandse opleidingscertificaat in handen hebben. Doorzetten en graag werken in de stad waar ze opgegroeid is is een van haar wensen…

Mensen vragen wel eens van wie is deze praktijk… Van ons allen aangezien we niet zonder elkaar zo’n mooie praktijk zouden kunnen hebben!