Wat is Centering Pregnancy?

Centering Pregnancy zijn zwangerschapscontroles met individuele aandacht en kennis van een professional, aangevuld met ervaring en kennis van andere zwangeren met een vergelijkbare zwangerschapsduur. Het unieke aan Centering Pregnancy is de groepsdynamiek: alle aanwezigen hebben hun eigen inbreng, ondersteunen elkaar, vullen elkaar aan en delen. Deze nieuwe vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces en is het meest volledige wat er aan zwangerschapsbegeleiding op dit moment is.

Zwangerschapsbegeleiding door middel van Centering Pregnancy bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur en wordt begeleid door twee vaste zorgverleners. Een groep bestaat uit acht tot tien zwangeren met ongeveer dezelfde zwangerschapsduur. Uiteraard betrekken wij je partner in het hele proces; hoe precies wordt afgestemd met de groep.

Wanneer de 9e bijeenkomst heeft plaatsgevonden ga je de laatste maand van je zwangerschap in en krijg je tot je bevalling wekelijks een controle op het individuele spreekuur. Ook zijn de echo’s en bloedafnames tijdens je zwangerschap individueel. Dit geeft je de mogelijkheid ook de andere verloskundigen van team Vita Nova te leren kennen.

Na de bevalling is de laatste bijeenkomst mét de kindjes, deze wordt gepland als het laatste kindje geboren is.

Ook als je een persoonlijk gesprek nodig acht, kun je deze buiten de Centering bijeenkomsten om plannen. Indien je zorg van de gynaecoloog nodig hebt gedurende je zwangerschap, mag je mee blijven doen aan Centering Pregnancy. Meer informatie? Neem contact met ons op.