Anticonceptie
Anticonceptie

Bibliotheek
Meer weten?

 

Anticonceptie

Je kunt bij ons ook terecht voor aanvullend anticonceptieadvies en het regelen van alle vormen van anticonceptie. Wij geven je graag informatie over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen. Welk anticonceptiemiddel past het beste bij jouw persoonlijke situatie? Overzicht hormoonvrije anticonceptie en overzicht hormoonhoudende anticonceptie

Daarnaast schrijven wij ook recepten uit voor orale anticonceptie en spiraaltjes. Het plaatsen van deze spiraaltjes doen onze verloskundigen zelf.

Overweeg je anticonceptie, dan vragen we je eerst dit formulier in te vullen. Een verloskundige beoordeelt jouw medische situatie en vervolgens krijg je van ons een recept of belt de assistente voor het maken we een afspraak voor het plaatsen van een spiraal. Dit kan, op zijn vroegst, 10 tot 12 weken na je bevalling. Ben je nog nooit bevallen dan plaatsen we een spiraal bij voorkeur tijdens een menstruatie. Voorafgaand aan de afspraak sturen we je een folder toe met informatie over de plaatsing. Zes weken na plaatsing maken we een inwendige echo om te beoordelen of de spiraal goed zit.

Aan het voorschrijven van de pil zijn geen extra kosten verbonden. Het plaatsen van een spiraal (incl. de echo) kost € 77,85 in 2024 en de kosten worden vergoed door de verzekeraar.