Agenda

Juni

Verschillende data

Online Community: worden op diverse data georganiseerd
Schrijf je hier in (dit is een digitale bijeenkomst)

9 juni

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Bevallen in het ziekenhuis’ JBZ
Schrijf je hier in (dit is een digitale bijeenkomst)

11 juni

Webinar Online vragenuur over de zwangerschap, bevalling en het kraambed
Schrijf je hier in (dit is een digitale bijeenkomst)

22 juni

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding Vita Nova (dit is een digitale bijeenkomst) Schrijf je hier in

Juli

Aankondiging

Kinder EHBO cursus 
12 september van dit jaar

6 juli

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Bevallen in het ziekenhuis’ JBZ
Schrijf je hier in (dit is een digitale bijeenkomst)

Digitaal contact voor iedereen

We merken meer dan ooit behoefte aan verbinding en (h)erkenning. Daarnaast zijn er vragen en willen we van de gelegenheid gebruik maken om makkelijk goede informatie te kunnen geven
Vita Nova wil daarom ruimte geven aan dat wat er nu nodig is! Het is mogelijk om deel te nemen aan een online webinar of webmeeting, geleid door één van de verloskundigen. Schrijf je in en je krijgt een link toegestuurd.

De eerst volgende mogelijkheid is op 19 mei om 20:00u met als thema: ‘bewegen in de zwangerschap’. Wat kan, wat kan niet en waar moet ik op letten?

Gebruik maken van een Online Community?

Voor alle zwangeren is het mogelijk om gebruik te maken van een Online Community. Drie online bijeenkomsten van één uur, voor zwangeren (én partners) die angst, onzekerheid of spanning ervaren in deze bijzondere, uitdagende tijd. De Online Community worden begeleidt door twee zorgverleners uit de geboortezorg keten.
Klik voor meer informatie en aanmelden hier

Vita Nova opent echocentrum Keik

Begin 2020 opende Vita Nova de deuren van haar echocentrum Keik. Met Keik breidt Vita Nova haar zorg aan zwangeren uit. Zwangeren kunnen, zoals ze gewend zijn, terecht voor alle medische echo’s die standaard in de zwangerschap gemaakt worden (bijv. termijn- of groeiecho). Daarnaast kun je nu bij Keik pretecho’s laten maken. Met een pretecho kun je in 2D, 3D of 4D kennismaken met je ongeboren kindje. Vanaf 15 weken kun je een pretecho laten maken om te zien of je een jongen of meisje verwacht.

In een vriendelijke, huiselijke omgeving maken we de echo’s. Je maakt kennis met je kindje via een groot scherm, wat een extra dimensie geeft aan de beleving. Onze gecertificeerde echoscopisten Melissa Dinslage en Maaike in ’t Groen maken de echo’s. Voor de pretecho’s kun je ook in de avond of op zaterdagochtend terecht.

Elke zwangere die behoefte heeft aan een pretecho, kan terecht bij Keik. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende pretecho’s of wil je een cadeaubon geven aan een familielid of vriendin die zwanger is? Kijk eens op https://www.echocentrumkeik.nl/tarieven/.

Centering Pregnancy

Bij Vita Nova kun je kiezen tussen twee vormen van zorg in de zwangerschap: individuele afspraken en Centering Pregnancy. Centering Pregnancy is zwangerschapsbegeleiding in groepsverband. Allereerst heb je een intake alleen met je verloskundige. Daarna zijn er 10 bijeenkomsten die je samen met andere zwangeren hebt die in de zelfde periode hun kindje verwachten. De bijeenkomsten zijn op van tevoren vastgestelde data en worden gegeven door een vast team van verloskundigen en co-trainers. Zowel Maaike en Suzanne als Lieke en Ineke begeleiden groepen. De Centering groepen komen op dinsdag- of donderdagmiddag van 15:30 tot 17:30u bij elkaar, of op vrijdagochtend van 09:00 tot 11:00u. Wil jij meedoen, meld je dan bij de assistente of de verloskundige en we kunnen je er van alles over vertellen!

CORONA UPDATE
Vanaf 18 mei versoepeling!

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus (Covid-19) willen we jullie op de hoogte brengen van de consequenties voor de gezondheid van zwangeren en onze zorgverlening. Lees hier de brief die op 15 mei verstuurd is naar alle cliënten. In deze brief staat precies beschreven hoe we de komende tijd gaan werken en wat, op welk tijdstip verwacht wordt. Houd de website en social media in de gaten voor de meest actuele informatie. Voor vragen of bijzonderheden of in geval van spoed neem te allen tijde contact met ons op!

In English press here

 

Voor eerdere berichtgeving:

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem alsjeblieft de bovenstaande afspraken serieus, ze zijn voor jullie maar ook voor onze gezondheid!
We willen namelijk zo lang mogelijk alle zorg kunnen bieden die jullie nodig hebben!

Vita Nova gaat MijnVrumun gebruiken

Voor alle cliënten is het mogelijk om MijnVrumun te gebruiken. Alle belangrijke zwangerschapsgegevens online in je eigen beveiligde omgeving.
Klik voor meer informatie hier

Hoe waardeer jij Vita Nova?

Graag horen wij hoe jullie onze zorg en ondersteuning hebben ervaren. Laat hier jouw waardering weten, want daar kunnen wij van leren!