Agenda

11 dec

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding – basiscursus, fysiek
Schrijf je hier in.

22 jan

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding – basiscursus, fysiek
Schrijf je hier in.

27 jan

Bijeenkomst kinder-EHBO van 09.00-13.00 uur
Schrijf je hier in.

4 mrt

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding – basiscursus, fysiek
Schrijf je hier in.

15 apr

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding – basiscursus, fysiek
Schrijf je hier in.

27 mei

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding – basiscursus, fysiek
Schrijf je hier in.

Vita Nova gebruikt MijnVrumun

Voor alle cliënten is het mogelijk om MijnVrumun te gebruiken. Alle belangrijke zwangerschapsgegevens online in je eigen beveiligde omgeving.
Klik voor meer informatie hier.

Kwaliteit meten

Na de bevalling vragen we cliënten hoe ze de ontvangen zorg ervaren hebben. Dit doen we zowel als praktijk als regio. Zie hier de praktijk beoordeling van de afgelopen drie maanden.

 

Graag horen wij ook hoe jullie onze zorg en ondersteuning ervaren hebben. Fijn wanneer jij hier jouw waardering achter wil laten. Dit helpt Vita Nova haar zorg te verbeteren. Alvast dankjewel!

Daarnaast krijgen vanaf 1 januari 2023 alle vrouwen in Nederland die na 1 januari 2023 bevallen zijn (van een levensvatbaar kindje) een PREM vragenlijst. Lees hier meer: Clientinformatie PREM.

Nieuwe collega

Per 1 september is verloskundige Lonneke van Santvoort bij Vita Nova komen werken.  Zij woont in Den Bosch en heeft de afgelopen periode in de regio Nijmegen en Oss gewerkt. Lonneke kun je tegenkomen op het spreekuur, bij je bevalling of tijdens de kraamvisites.

Daarnaast zijn we op zoek naar nog een nieuwe collega!

Ben je verloskundige (ervaren of pas afgestudeerd) en wil je werken in één van de gezelligste steden van Nederland, dan hoef je niet langer te zoeken. Wij zijn op zoek naar jou! Klik hier voor de vacature verloskundige.

Verloskundigen in opleiding

Per 16 oktober komt Evie van der Velden voor enkele weken stage lopen bij Vita Nova. Zij is 22 jaar oud en laatstejaars verloskundige in opleiding aan de Academie Verloskunde Maastricht. Van 18 dec t/m 9 feb komt Elske Suijkens stage lopen in de prakijk. Zij is 25 jaar en verloskundige in opleiding aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Jullie kunnen hen tegenkomen op het spreekuur, bij de bevalling of in het kraambed. Mocht je hun aanwezigheid niet prettig vinden? Geef het dan gerust aan bij de verloskundige.

Vaccinaties in je zwangerschap

Als zwangere kun je ervoor kiezen om je te laten vaccineren. Er zijn twee vaccinaties: de 22 weken prik en de griepprik. De 22 wekenprik is een vaccinatie tegen kinkhoest. Als zwangere kun je je laten vaccineren tegen kinkhoest en dan beschermt het je baby vanaf de geboorte beter tegen kinkhoest. Kinkhoest veroorzaakt hevige hoestbuien, die kunnen maken dat je baby het erg benauwd krijgt en daardoor in ademnood komt. Daarnaast komen zwangeren in aanmerking voor de griepprik. Ben je tussen 15 oktober en 1 maart 22 weken of langer zwanger? Dan mag je de griepprik halen bij het consultatiebureau. Het verkleint de kans dat je als moeder de griep krijgt en daarmee je pasgeboren baby besmet. Meer informatie vind je in de folder en bij veelgestelde vragen.

Vita Nova in samenwerken met IIK coaching

Lieke en Suzanne zijn vanaf 1 april 2022 ook verbonden als coach aan Vita Nova.

Soms gaat het niet zoals je het voor ogen had en kan zwanger worden of zwanger zijn, bevallen en mama of papa worden (onverwacht) veel van je vragen. Ervaar je onzekerheid, bijvoorbeeld na een eerdere (negatieve) ervaring of ervaar je stress, angst of verdriet tijdens de zwangerschap of richting de bevalling, weet je niet hoe je alle ballen hoog kunt houden? Of ervaar je twijfel over je rol als aanstaande ouder? Kun je de bevalling geen rustige plek in je hoofd en hart geven? Ik luister graag naar je verhaal. Een intake bij IIK coaching is altijd kosteloos en vrijblijvend.