Coaching door IIK!

Coaching in de zwangerschap en het jonge ouderschap

Wanneer je zwanger bent verandert er veel. Je kindje ontwikkelt zich en je lichaam verandert snel. Tegelijkertijd kan het een periode zijn die veel los maakt in je hoofd en hart.

Soms gaat het niet zoals je het voor ogen had en kan zwanger worden of zwanger zijn, bevallen en mama worden (onverwacht) veel van je vragen. Ervaar je onzekerheid, bijvoorbeeld na een eerdere miskraam of ervaar je stress, angst of verdriet tijdens je zwangerschap of richting de bevalling, weet je niet hoe je alle ballen hoog kunt houden of ervaar je twijfel over je rol als aanstaande ouder?

Er zijn allerlei redenen denkbaar waardoor de zwangerschap je uit balans brengt. Veel van wat je doet in je leven, doe je met het volwassen stuk in jezelf. Toch word je ook regelmatig gedreven door het innerlijke kind in jezelf. Het kind wat je ooit was, blijft gedurende je hele leven in jou aanwezig en een grote of kleine, actieve of passieve, rol spelen.
Ook zwanger zijn, bevallen en mama worden ervaar je als volwassen vrouw .. en als meisje in jezelf. Het meisje kan soms behoorlijk schrikken van zoveel indrukwekkende ervaringen. Het kan heel anders zijn dan ze zich voorgesteld had. Het jonge ouderschap daardoor impact hebben op je belastbaarheid.

Mama’s zijn van nature vrij zorgzaam en zeker in de huidige samenleving wordt er veel van mama’s gevraagd. Soms is het lastig om alle ballen hoog te houden en energie goed te verdelen. Overvalt de zwangerschap of het moederschap je, gaat het niet zoals je het voor ogen had, mis je de balans in je toekomstige of nieuwe leven of zoek je een luisterend oor, iemand die je helpt de situatie weer te overzien zodat je weer verder kunt?

Coaching kan je helpen om een betere balans te creëren tussen je werk, je gezinsleven en je persoonlijke ontwikkeling. De ontwikkeling tot volwassen mama aanvullen in plaats van verzwakken. Je krijgt inzicht in de verschillende rollen en wat je hierin energie geeft en energie kost.

Coaching is een kortdurende, praktische vorm van ondersteuning door gesprekken, oefeningen en opdrachten en is zeker geen therapie. Loop je tegen dingen aan, maar is de stap naar een psycholoog te groot voor jou? Dan kunnen we samen bekijken of laagdrempelige coach gesprekken wat voor jou zijn. Voor meer informatie en/of vrijblijvend aanmelden, verwijs IIK je naar iikcoaching.

Voel je welkom!