Ondersteuning

Tijdens je bevalling ondersteunen wij jou samen met een kraamverzorgster. Deze ondersteuning is bij iedere vrouw anders. Jouw wensen bespreken we tijdens de zwangerschap aan de hand van een geboorteplan. Het geboorteplan is een leidraad voor je bevalling. Hoe je bevalling gaat verlopen kun je natuurlijk niet voorspellen, maar we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen.

Tijdens jouw bevalling is er in principe altijd een verloskundige van Vita Nova betrokken. Het kan zijn dat we naast je zitten, maar ook dat we in een andere ruimte zijn. Sommige vrouwen vinden het prettig om alleen met hun partner te zijn, andere vrouwen vinden het juist fijn wanneer de verloskundige dicht bij is. We stemmen dit samen af op dat wat goed voelt.

Ook wanneer er tijdens de bevalling complicaties optreden, begeleiden wij je naar het ziekenhuis. Om juridische redenen ga je dan met eigen vervoer en de verloskundige rijdt achter jullie aan. Zorg dus altijd voor eigen vervoer of bel een taxi. In het ziekenhuis wordt de zorg overgedragen aan de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis. Zij zijn dan verantwoordelijk voor de zorg voor jou en jouw kindje. Afhankelijk van de situatie en jouw wens zullen wij dan bij je blijven of weggaan.

Je kunt tijdens je bevalling altijd op verloskundige zorg rekenen en je wensen, behoeften en verwachtingen hierin bespreken.