Ondersteuning

Tijdens je bevalling ondersteunen wij jou samen met een kraamverzorgster. Deze ondersteuning is bij iedere vrouw anders. Jouw wensen bespreken we tijdens de zwangerschap aan de hand van een geboorteplan. Het geboorteplan is een leidraad voor je bevalling. Hoe je bevalling gaat verlopen kun je natuurlijk niet voorspellen, maar we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen.

Tijdens jouw bevalling zijn onze verloskundigen altijd in de buurt. Het kan zijn dat we naast je zitten, maar ook dat we in een andere ruimte zitten. Sommige vrouwen vinden het prettig om alleen met hun partner te zijn, dan trekken wij ons terug. Maar je kunt ons ten alle tijden bellen en dan zijn we snel weer bij je als je ons nodig hebt.

Ook wanneer er tijdens de bevalling complicaties optreden, begeleiden wij je naar het ziekenhuis. Om juridische redenen ga je dan met eigen vervoer en de verloskundige rijdt achter jullie aan. Zorg dus altijd voor eigen vervoer of bel een taxi. In het ziekenhuis wordt de zorg overgedragen aan de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis. Zij zijn dan verantwoordelijk voor de zorg voor jou en jouw kindje. Afhankelijk van de situatie en jouw wens zullen wij dan bij je blijven of weggaan.

Het is dus belangrijk om te weten dat je tijdens de bevalling altijd op onze verloskundigen kunt rekenen en je wensen met ons kunt bespreken.