Visie Vita Nova

Zwangerschap en geboorte zijn één van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. En iedereen beleeft dit zo op haar eigen manier. De één is vol vertrouwen, de ander zit vol vragen. De één heeft last van kwaaltjes, terwijl de ander zich nog nooit zo goed heeft gevoeld. Geen mens, geen zwangerschap is hetzelfde. Je gaat veel leren over jezelf, jouw lichaam, je instinct, je partner, jouw kunnen en je kracht. Hoe jij tegen je zwangerschap aan kijkt, is minstens zo belangrijk als de visie op verloskunde van je hulpverlener.

Verloskundigepraktijk Vita Nova staat voor professionele persoonlijke zorg in de breedste zin van het woord. Onze kerntaak is het bewaken van de gezondheid van moeder en haar kindje en de begeleiding van de aanstaande ouders in het proces van kinderwens, zwangerschap, bevalling én ouderschap.

We luisteren zorgvuldig naar wensen en geven alle keuzevrijheid binnen de grenzen van wat medisch verantwoord is. Wij moedigen zwangere aan vertrouwen te hebben in eigen kracht en kunnen. We hebben oog voor persoonlijke beleving in eigen sociale situatie en stimuleren het tot ontplooiing komen van persoonlijke wensen, behoeften en doelen. Samen groeien in een proces van, fysiek en mentaal, zo gezond mogelijk zwanger zijn.