Kraamtijdplan

Het kraamtijdplan is het derde en laatste deel van je geboortezorgplan.

Een kraamtijdplan is een communicatiedocument, een wensenlijst en een reflectie van jouw persoonlijke verwachtingen richting je kraamtijd. Het maken van dit document prikkelt en nodigt uit om samen met je partner na te denken over wat belangrijk voor jullie is in de kraamtijd.

Je kunt op elk moment van je plan afwijken. Je kunt namelijk door veranderde inzichten en omstandigheden van gedachten veranderen.

In dit deel van het geboortezorgplan beschrijf je je persoonlijke wensen, behoeften en doelen rondom je kraamtijd. De kraamtijd is een bijzondere en intensieve periode, waarbij het belangrijk is van te voren na te denken over de verwachtingen naar jezelf, je partner en de mensen om je heen. In de kraamtijd leer je je kindje kennen. Centraal in deze tijd staat dat je mag leren, ervaren, voelen en beleven. De dingen die wij als volwassenen als routine beschouwen, zoals douchen, aankleden en eten, zijn voor een pasgeboren kindje een hele ervaring. Net zoals voor jullie als ouders. Sommige momenten zullen je mogelijk heel goed afgaan en andere momenten zullen veel energie kosten. Hoe ga je je aandacht verdelen wanneer je al een kindje hebt? En wat zijn verwachtingen richting het bezoek?

Het kraamtijdplan kan je helpen meer duidelijkheid te krijgen en te geven en een kraamtijd te beleven die bij jullie past.

Voel je vrij om dit plan in te vullen naar jouw persoonlijke verwachtingen en doelen. We weten niet of alles mogelijk is, maar luisteren zorgvuldig naar jouw behoeften hierin.

Kraamzorg

Tijdens de kraamweek krijg je hulp van een kraamverzorgende. Zij helpt je met het vertrouwd raken in de verzorging van jullie kindje en controleert jou herstel en de ontwikkeling van jullie kindje.

De verloskundige

De verloskundigen van Vita Nova komen in overleg met jullie, twee tot drie keer bij jullie langs in de kraamtijd. Daarnaast hebben we een aantal keer telefonisch contact met elkaar. Op indicatie is het altijd mogelijk het aantal huisbezoeken uit te bereiden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bekkenbodem, je eigen voeding, psyche en emoties of anticonceptie.

Behoefte met betrekking tot communicatie

Aandachtspunten

Voeding van je kindje

Het is belangrijk om voor de bevalling na te denken over de voeding die jullie je kindje willen geven. Hieronder kun je aangeven wat voor jullie belangrijk is

Overig