Ik ben Suzanne de Windt

Ik ben in 2001 afgestudeerd als zelfstandig verloskundige in Amsterdam en ben na mijn afstuderen direct in ’s-Hertogenbosch begonnen. Intussen ben ik moeder van twee kinderen Eva (2006) en Chiel (2008) en daarna nog getrouwd met hun lieve vader.

Vanaf het allereerste begin heeft dit vak me geboeid, omdat je met vele verschillende mensen te maken krijgt, in verschillende omstandigheden, allen in de kracht van hun leven. De grootste uitdaging is, denk ik, om als zwangere op jezelf te leren vertrouwen en te durven loslaten.
De verandering in de persoonlijke situatie levert iedere keer weer speciale momenten op. Ik vind het heel bijzonder dat ik aan dat proces mag en kan bijdragen. Tevens vind ik het heel belangrijk dat zwangere en hun partner zo volledig mogelijk geïnformeerd zijn zodat zij altijd een weloverwogen keuze kunnen maken aangaande hun zwangerschap. Deze afweging begint al bij de de wens van geboorte en eindigt bij een gedegen advies over anticonceptie. Vandaar dat we het belangrijk vinden om zoveel mogelijk aspecten van de geboortezorg te kunnen belichten.

Wij hebben als Vita Nova team allemaal zo’n immense energie vol inspiratie, passie en ambitie naar elkaar en voor de zwangere en haar partner, dat ik trots ben dat ik daar deel van uitmaak.