Lactatiekunde

Nadia van Lanen, lactatiekundige bij Vita Nova, verzorgt alle (buitengewone) borstvoeding gerelateerde vragen en problematiek.

“Breastfeeding is the ultimate superfood”

Dit was één van de eerste regels die ik las bij de start van de opleiding tot lactatiekundige. En het is waar, borstvoeding is een prachtig ‘goedje’ wat het lichaam van een vrouw kan maken om een kindje te laten groeien.

Het geven van borstvoeding aan je kindje is als vrouw een mooie ervaring om met je kindje te delen, naast alle voedingstoffen en immuunstoffen die je meegeeft. In veel gevallen loopt borstvoeding van nature goed. Maar het geven van borstvoeding kan ook voor uitdagingen zorgen. En daarom ben ik me hier de laatste jaren meer in gaan verdiepen en de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen. Ik hoop ouders en hun kindje te helpen bij deze uitdagingen en van borstvoeding (weer) iets fijns te maken.

Als lactatiekundige vind ik het leuk om ouders te informeren over en te begeleiden bij het geven van borstvoeding. Het is namelijk bewezen dat goede informatie de kans van slagen van de borstvoeding vergroot.

Sinds 2019 verzorg ik de borstvoedingscursussen bij Vita Nova, waarbij ik het belangrijk vind om je een basis aan kennis en skills mee te geven.

Als er zich tijdens de kraamweek, of de periode daarna uitdagingen voor doen bij de borstvoeding, kom ik graag bij jullie langs om met jullie mee te kijken en een oplossing te vinden die bij jullie past.

Tijdens je zwangerschap kun je je voorbereiden op de voeding die je straks aan je kindje wil gaan geven. Verdiep je in de keuze die je maakt, borstvoeding of kunstvoeding, of een combinatie van beide. Maak vooral een keuze die bij je past. Vind je het fijn om ondersteuning te maken bij deze keuze? Ook dan ben je van harte welkom voor een consult om eens met elkaar in gesprek te gaan hierover.