Kinder-EHBO

Omdat het voor iedereen fijn is te weten wat je moet doen als er iets (ernstigs) met je kindje gebeurt, organiseert Vita Nova de cursus kinder-EHBO.

Voor wie?
Voor ouders, verzorgers, iedereen die graag wil kunnen handelen in acute situaties.

Wat komt er aan bod?
Iets waar je als ouder mee te maken kunt krijgen als je kindje vast voedsel gaat leren eten is dat hij zich kan verslikken. Verslikken is meestal een automatische reflex om voedsel terug in de mond te krijgen, maar wanneer moet je wel iets doen en wat dan? Je kindje kan net bij het aanrecht en trekt een glas hete thee over zich heen. Moet je dan juist koelen met koud of lauw water en hoe lang? En hoe doe je dat met een kindje dat spartelt van de pijn?

Gelukkig komt reanimatie bij kinderen maar heel zelden voor, maar kinderen kunnen onverwachts in het water vallen. Dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen en hoe je moet reanimeren als dat nodig mocht zijn.

Naast verslikking, verbranding, verdrinking en reanimeren komen er diverse onderwerpen aan bod, zoals wat te doen als je kindje zich bezeert, iets giftigs drinkt, bewusteloos raakt, gestoken wordt door een insect, kinderziektes krijgt, of oververhit of onderkoeld raakt.

Wie geeft de training?
De dag wordt gegeven door Brechtje (ervaren trainer van Life to Save). Zij zorgt ervoor dat je kan kijken, mag luisteren en zelf kan oefenen. Door gebruik te maken van een “lotus” slachtoffer voel je ook nog eens wat het met je doet om EHBO te verlenen!

Dit alles combineren we met de nodige dosis humor en lekkere versnaperingen. Op deze manier kan je je niet beter voor bereiden op ongelukken.
Normaal bestaat de groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers. Na de training ontvang je een oranje kruis certificaat.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn € 108,00 inclusief BTW. Diverse zorgverzekeringen vergoeden (een groot deel van) deze kinder-EHBO-cursus. Informeer bij je eigen verzekering. Na betaling krijg je de factuur digitaal toegestuurd, zodat je deze kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Locatie
Balkbrug Oost 62
5236 PW ‘s-Hertogenbosch

Inschrijven kan via onderstaande link
Kinder-EHBO inschrijving